Sidemount kurser 

Sidemount kurser

Hvornår er det næste sidemount kursus?

Vores sidemount kurser, bliver planlagt så det passer ind i deltagernes kalender.

Kontakt os for at finde en dato der passer dig.
Se kontakt info 
her.

Du kan deltage på kurset i følgende konfiguration

Alle konfigurationer:
– Loop Bungee Harness
– Ring Bungee Harness
– Traditionelt Bungee Harness

Udstyrskrav til sidemount kurserne

Obligatorisk:

– Maske og finner
– Hætte, støvler og handsker
– Våddragt eller tørdragt med inderdragt
– Sidemount harness
– Kniv eller cutting device
– Dykkercomputer
– DSMB med linehjul
– 2 x flasker (gerne med sidemount ventiler)
– 2 x regulatorer med manometer og feeder

Valgfrit:
– Ekstra maske
– Wetnotes
– Canister lygte (lygte med separat batteri)

Har du endnu ikke købt dit sidemount udstyr, er du velkommen til at kontakte os for råd og vejledning. Se kontakt info her.

Forberedelse til sidemount kurserne

Du behøver ikke at forberede noget teoretisk, op til et sidemount kursus, men det er vigtigt at dine dykkerfærdigheder er up to date. 

Sidemount kurser med Technical Diving Courses

Info om Sidemount kurser

Der findes, groft inddelt, tre forskellige sidemount konfigurationer. For at give dig en ide om hvad forskellen er, har vi her lavet en kort beskrivelse af de forskellige.

Loop Bungee Sidemount System
Med et loop bungee sidemount system, sætter du dine flasker i spænd, hvilket betyder at du har mulighed for at micro justere dine flaskers position, for optimal placering. For at få det bedste ud af Loop bungee systemet, vil det være en fordel hvis du har de rigtige ventiler på dine flasker. Systemet er nemt og bruge og vores foretrukne sidemount konfiguration.

Ring Bungee Sidemount System
Ring bungee systemet er mest udbredt i Florida og er bliver markedsført af f.eks. Dive Rite. Det skyldes at de i hulerne i Florida, primært dykker med stålflasker i stedet for aluminiums flasker. Da stålflaskerne er noget tungere, sidder de godt i ring bungee systemet og skal ikke flyttes under dykket, da stålflaskerne også vil være tunge, selv om flaskerne er tomme.

Traditionelt Bungee Sidemount System
Den traditionelle/oprindelige måde at montere flaskerne på en sidemount harness, var at have en elastik rundt om flasken, som man så monterede tilbage på sit sidemount harness med en bolt snap (karabin). Det er en smule mere besværligt, sammenlignet med Loop Bungee Systemet, og dine flasker sidder ofte heller ikke lige så pænt.


Du kan her se en kort beskrivelse af vores sidemount kurser, klik på det enkelte kursus for at læse mere.

Sidemount kursus – Lær at dykke sidemount
Vil du lære at dykke med sidemount, så skal du starte med et Sidemount kursus. Her lærer du at sætte dit udstyr rigtigt op og de sikkerheds faktorer der er anderledes end hvad du har lært tidligere.

Sidemount EXCEL kursus
SIdemount EXCEL kurset tager din dykning til helt nye niveauer. Du lærer meget mere om udstyrsopsætning, trim, afbalancering og finneteknikker.

Tec Sidemount kursus
Hvilket som helst af vores Tec kurser, kan tages i sidemount konfiguration. Om du vil dybt med trimix, ind i huler, eller på rebreather, så kan du gøre det hele på sidemount.

Sidemount huledykker
Sidemount huledykker kurset er for erfarne sidemount dykkere, der har dykket en del i huler. Her kan du lære at dykke ind i mere snævre passager, hvor du enten skal have den ene eller begge flasker af. 

Sidemount Rebreather kursus
Sidemount Rebreather kurset er for dig der vil lære at dykke med en sidemounted rebreather.

Sidemount Instruktør kursus
Vi kan uddanne dig som sidemount instruktør, på alle vores sidemount niveauer.

Sidemount Crossover kursus
Er du f.eks. certificeret trimix dykker med dobbeltsæt, så behøver du ikke at tage et helt nyt trimix kursus, for at dykke med trimix i din sidemount konfiguration. På den måde er der flere crossover kurser, hvis du allerede er certificeret et højere nivau i en anden konfiguration.